Stiati ca generozitatea va poate prelungi viata?

Generozitatea este este benefica pentru sanatate si o viata mai lunga, conform cercetatorilor americani.

generozitatea va prelungeste viata

Studiul s-a desfasurat acum cativa ani si a avut ca esantion de testare un numar de 846 de persoane. Rezultatele studiului au demonstrat ca nivelul de stres se micsoreaza odata cu sentimentul bun de a-i ajuta pe altii.

Absenta sau micsorarea stresului nu au decat efecte benefice pentru viata noastra imbunatatindu-i calitatea si chiar marindu-i durata. Experientele stresante includ boli grave, jafuri, pierderea locului de muncă, dificultati financiare sau deces al unui membru de familie.

Participantii au raportat timpul petrecut in ultimele 12 luni in care si-au ajutat prietenii, vecinii sau rudele, oferindu-le transport, onorarea comenzilor, ajutandu-i la cumparaturi, la treburile casnice sau la ingrijirea copiilor.

“Acest studiu ofera o contributie semnificativa la intelegerea modului in care … ai ajuta pe altii este benefic pentru sanatatea umana. Porneste prin atenuarea efectelor negative ale stresului”, a declarat Michael Poulain de la Universitatea din Buffalo, Statele Unite ale Americii.

“Descoperirile noastre sugereaza ca ajutorul acordat altora, reduce mortalitatea in primul rand prin reducerea relatiei dintre stres si numarul de decese”, a mai adaugat cercetatorul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s